Brand- en tankwachten

Is uw onderneming actief in een brandgevaarlijke industrietak? Of organiseert u een evenement met brandrisico? Om uw veiligheid te garanderen, kunt u een beroep doen op onze brand- en tankwachten.

Ervaren brand- en tankwachten

Onze brand- en tankwachten worden streng geselecteerd, krijgen een grondige opleiding en scholen zich continu bij. Zo kunnen onze medewerkers steeds uw veiligheid optimaal waarborgen.

Een brandwacht houdt toezicht op werken met open vuur, zoals las- of slijpwerken, en kan vlot omgaan met brandbestrijdingsmiddelen. Brandwachten kunnen ook bij evenementen worden ingezet.

Een tankwacht genoot dezelfde opleiding als een brandwacht, maar is ook getraind in evacuatietechnieken. Een tankwacht houdt toezicht op medewerkers die hun job uitoefenen in besloten ruimtes. Hij meet de concentratie van gevaarlijke stoffen tijdens de job en houdt contact met uw medewerkers tijdens de werken. Hij verwittigt de hulpdiensten bij incidenten en onderneemt een eerste evacuatiepoging.

Van preventie tot interventie

Onze brand- en tankwachten dragen altijd een helm, veiligheidsbril en brandwerend uniform en beschikken over blusmiddelen, perslucht en een gasmeter. Ze voeren met kennis van zaken meerdere taken uit, zoals preventieve en permanente controles, het opvolgen van de richtlijnen veiligheidswacht, het uitvoeren van eerstelijnsinterventie en verzorgen van de communicatie met de preventieadviseur en eerste operator.

Waarom brand- en tankwachten van Hoevenaar Safety Services?

Instaan voor uw veiligheid is onze kernactiviteit. Securitas beschikt over alle veiligheidsmiddelen en een pool van ervaren medewerkers.
Verder:

  • Hoevenaar Safety Services doet als externe partij geen concessies op veiligheidsmaatregelen
  • Geen investeringen in materiaal dat maar af en toe wordt gebruikt
  • Geen vaste kosten, maar periodieke versterking van uw ploeg
  • Hoevenaar Safety Services borgt uw veiligheidsrisico
  • Mogelijkheid om brand- en tankwachten voor meerdere veiligheidstaken in te zetten, zoals ook eerstehulpverlening en beveiligings- en bewakingsopdrachten