CSRO (Confined Space Rescue Operator)

Talloze bedrijven voeren werkzaamheden uit in besloten ruimtes en beseffen vaak niet wat de gevaren zijn. Slechte atmosfeer, explosiegevaar of giftige stoffen vragen om specifieke maatregelen. Indien men werkzaamheden moet uitvoeren in besloten ruimtes, moet men beschikken over een goede basiskennis.
Een redding uit een besloten ruimte is een relatief onbekend fenomeen voor hulpdiensten en in tal van industriële sectoren. In de petrochemie zijn de risico’s over het algemeen goed in kaart gebracht en zijn er passende maatregelen genomen. In andere sectoren is dit nog niet altijd het geval.
Reddingen uit besloten ruimtes kunnen erg complex zijn. Meestal is dit het geval vanwege de touwtechnieken in combinatie met een slechte atmosfeer en het gebruik van adembescherming.
Goede praktijktraining waarbij men realistisch oefent is onontbeerlijk.

Op het gebied van incident management komt er een heleboel kijken bij het uitvoeren van reddingen uit besloten ruimtes. Afhankelijk van de voorbereiding, de procedures en de werkopstelling wordt dit aanzienlijk vereenvoudigd.

Na een gedegen opleiding van veel zweet, wat bloed en tranen heeft Hoevenaar Safety Services het diploma van CSRO (Confined Space Rescue Operator) heeft dhr. Hoevenaar geleerd en om te gaan met:

gevaren, gasdetectie, ventilatie, lock out, tagout, wetgeving, internationale richtlijnen, knopenleer, uitgebreide krachtenleer, bouwen van ankerpunten, gebruik van katrolsystemen, gebruik van driepoten voor betreding en evacuatie, zelf klimmen en afdalen, laten zakken en omhoog takelen van redder en slachtoffer, gebruik van brancards in besloten ruimtes en diverse brancardconfiguraties, verplaatsen en evacuaties door mangaten, slachtofferzorg, opbouwen van horizontale overspanningen, situatieanalyse, incident management en diverse scenario’s.

Hoevenaar Safety Services werkt uitsluitend met gecertificeerde CSRO-collega’s welke de juiste ervaringen hebben.