Hoevenaar Safety Services Brand-Veiligheidswachten

Het opleiden tot Rijksgediplomeerde Brandwacht (het voormalige NBBE en nu IFV) is tegenwoordig niet meer mogelijk zonder stage te lopen bij een brandweerkorps.

Het is wel mogelijk maar de kosten hiervoor lopen dusdanig op zo’n € 10,000 (Manschap A) en zelfs naar de € 13,000 (bedrijfsbrandweer via Faclk).

Met afname van vrijwilligers, neemt ook het aantal vrijwilligers af bij de Brandweer af en daarmee ook het aantal Brandwachten.

Maar tegelijkertijd is er een grote behoefte aan Brandwachten die toezicht houden op werkzaamheden in de industrie. Daarom is de functie “Industrieel Brandwacht” ontstaan en ontwikkelt door NIKTA en “van de Geest Fire-Safety & Detachering” welke zijn ondergebracht bij Hoevenaar Safety Services te Rilland en Hellevoetsluis

De werkzaamheden van een Industrieel Brandwacht zijn vooral:

  • Preventief toezicht houden bij risicovolle objecten en projecten.
  • Verrichten van gasmetingen (Niveau 2 minimaal vereist).
  • Repressief optreden bij calamiteiten.
  • Uitvoeren van eerste levensreddende handelingen bij calamiteiten.
  • Direct handelend optreden in noodsituaties.

Scholing van “Industrieel Brandwachten” ligt de gecertificeerde partijen in de commerciële sector. NIKTA en “van de Geest Fire-Safety & Detachering” te Hellevoetsluis  en Hoevenaar Safety Services te Rilland voorziet middels persoonscertificering in deze behoefte aan de NIEUWE Brandwacht.

Voor verder informatie of een herhaling van uw diploma’s of Certificaat kunt gebruik maken van het contactformulier.